Полезни съвети при избора на плочки за баня

Полезни съвети при избора на плочки за баня

Когато стигнем до обзавеждане на мокрите помещения у дома, като че ли винаги водещо се оказва фасадното оформление. Избираме прилежно красиви плочки за баня и според техният вид, цвят, форма и орнаментика си подбираме и подходящо обзавеждане.

Днес сме се постарали да бъдем полезни в този избор, като сме подбрали няколко свежи идеи за плочки за баня.

В наши дни има достатъчно богато разнообразие от цветове, нюанси и форми. Въпреки всичко, има определени тънкости, които не бива да пропускаме при избора си.

Когато говорим за пода, непременно трябва да се постараем да вземем нещо негланцирано, с по-грапава повърхност и същевременно устойчиво и нерелефно, за да не задържа вода или варовикови образования например. Гладките повърхности крият определен риск, т.к са хлъзгави и нестабилни.

Съобразете се с пространствата. Ако имате малка баня, не избирайте големи плочки, а напротив. Малки, светли и за предпочитане са по-семпли модели. Като цяло малките плочки стоят по-красиво, но са и по-трудни за поддържане, т.к имат значително по-голям брой фуги за почистване.

Тъмните тонове при плочки за баня не са често предпочитан избор и затова си има конкретни причини. Първата е, че ако помещението е малко, има вариант да се чувствате некомфортно и натясно. Другата причина е, че тъмните цветове са особено трудни за поддържане. След всяко ползване на банята ще се налага да полирате и да почиствате, за да не останат видими петна от водата.

Светлите цветове са отличен избор за плочки в банята. Ако искате да разнообразите, можете да подчертаете с елементи в тъмни тонове или просто да монтирате красиви фризове или орнаменти по стените. В зависимост от разположението на мивката, ваната или душ кабината, можете да позиционирате различни акценти, съобразени стилово и цветово с визията на банята.

Доверете се на професионализма на дизайнерите и грабнете идеи за дома от галерията ни!

източник