Елегантен избор – плочки за баня с морски мотив

Плочки за баня с морски мотив

През последните години се наблюдава тенденция към избор на нестандартни облицовки за мокрите помещения в дома. Ще се спрем на една от най-актуалните от тях, а именно плочки за баня с морски мотив.

Фаянсът с подобна декорация е подходящ вариант както за вилата на морското крайбрежие, така и за модерно обзаведен градски апартамент. Особено ефектно изглежда, когато в жилището е заложена обща концепция на морска тематика.

Има няколко начина да акцентираме върху определен стил без да обременяваме обстановката с излишни мебели и орнаментика. Единият метод е да използваме дребни акценти, а другият да заложим на тематични облицовки.

Ще разгледаме няколко сполучливи идеи, изразени чрез плочки за баня с морски мотив. Ще открием фаянс, наподобяващ рибни люспи и даже такъв, напомнящ за опашка на русалка. Елегантен и красив начин да създадете приказна атмосфера в уютната си баня у дома.

Основният начин да постигнете желаният резултат е да изберете верния цвят. Както се вижда в галерията ни, дизайнерите са заложили на характерните за морската тематика тонове – тюркоаз, небесно синьо, бяло, зелено и цвят сьомга.

За да има добра крайна визия е необходимо да обърнем внимание и на останалата част от обзавеждането в мокрото помещение.

Отлично изглежда комбинацията на плочки с морска тематика и изчистени бели повърхности наоколо. Мраморни елементи, огледала в правилни форми без излишни елементи са подходящо съчетание. Семплите осветителни тела с прозрачна повърхност и шкафове с цвят естествено дърво също са добро решение за комбинация с морските плочки наоколо.

Прекалената употреба на наситени тонове ще засенчи ефекта на цветния фаянс по стените, затова е добре да се придържате към избора на бледа и семпла среда наоколо.

Тропически ефект можете да създадете, като използвате няколко преливащи нюанса на синьо и тюркоаз, когато подчертавате основната стена в банята. Едноцветната подова настилка също е предпоставка за добър резултат.

Иноксовите и златни покрития на батериите и закачалките в помещението са стилно и естестически издържано решение, особено ако са поставени на бял фон. Формите на миди и люспи на риби ще подсилят търсения ефект.

Ако помещението е твърде малко и не искате да използвате палитра от морски цветове, най-правилната стъпка е да заложите на бели и сиви отенъци. Формата на плочките е достатъчна да определи морската тематика.

източник

Онлайн магазин на GRANDecor