Практични идеи за малка баня

Баня в бяло и венге

Когато стане въпрос за обзавеждане на баня, повечето от нас имат много и практични решения по темата. Сложно става, обаче, когато разполагаме с ограничена площ и не можем да реализираме повечето си идеи.

Ще се опитаме да бъдем полезни с няколко свежи идеи за малка баня.

Първо трябва да изберете подходящ тон за помещението, като за ограничена площ се препоръчват топли и светли тонове. Ако не сте готови да тонирате в бяло, изберете бежово, бледо синьо или бананово, но непременно се придържайте към светъл цвят в избора си. Не е лоша и идеята да употребите два или три нюанса при обзавеждането. В този случай можете да си позволите и по-тъмен тон, но само като акцент към светъл фон. Например бели стени, умивалник и фаянс, съчетани с шкафчета в цвят венге.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Как да изберем най-подходящите мебели за баня

След като подберете подходящи цветове е добре да помислите как да разположите мебелите, така че да използвате максимално площта в помещението. Обикновено практичният вариант е да поставим шкафовете непосредствено под или над мивката. В други случаи е по-удобно шкафът да заеме ъгъл в банята. Тоалетната чиния би могла да се постави под плота на умивалника или просто до душа. Свободното пространство над нея заемете с лавици, където бихте могли да съхранявате хавлиите или тоалетните принадлежности.

За препоръчване е да изберете душ или малка душ кабина за скромната си баня. Ваните не са за пренебрегване, но ако не можем да се лишим напълно от това удоволствие е добре да си харесаме нещо много компактно.

Огледалата за баня са неизменна част от мокрото помещение. Практичните идеи за малка баня непременно включват наличието на голямо огледало. Това създава илюзията, че уголемяваме пространството.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Практични аксесоари за дома: огледало за баня

Осветлението е важна част от всяка стая. Ние ви препоръчваме горещо да заложите на LED светлините, за да избегнете висящите тела и излишно заетите пространства.

Да разполагаме с ограничена площ за мокрото помещение у дома, далеч не означава, че имаме ограничение при избора на стил. Както ще се уверите и от снимките, можете да обзаведете малката си баня, както намерите за добре. И тесните пространства могат да се декорират атрактивно и да изглеждат шик.

Проектирайте малката си баня като помещение с големи възможности!


 

LED огледала за баня от GRANDecor


 

Онлайн магазин на GRANDecor