Идеи за плочки за баня

Идеи за плочки за баня

От къде да започнем когато обзавеждаме банята? От плочките разбира се! Те често биват подценявани и считани за най-лесната част, но в действителност богатото разнообразие от плочки за баня на пазара може много да затрудни избора ни. Не само, че вариантите са много, но и тенденциите се менят доста често.

До преди няколко години най-предпочитаната комбинация за фаянсови плочки беше един основен цвят и втори, който служи като хоризонтално разположена декорация. От известно време обаче вертикалните пана печелят все повече почитатели.

За да ви помогнем в този сложен избор, сме ви подготвили 20 прекрасни предложения за плочки за баня, които ще ви дадат идея как би изглеждала мечтаната ви баня. Дали плочките ще са матирани, гланцирани или релефни, зависи от личните ви предпочитания. Нашият съвет е да съобразите цветовите комбинации така, че плочките на пода на банята да бъдат в светли тонове, защото в противен случай варовиковата вода ще оставя бели петна.

Разнообразието от цветове при теракота и фаянса е наистина впечатляващо. На снимките ще откриете бани в нежни светли нюанси на розово и лилаво, подходящи за дамите; бани в бежово и кремаво, които създават усещане за спа салон; бани в модерен стил, които се характеризират с комбинация от бели, сиви или черни и червени плочки; свежи бани в зелени и жълти нюанси; бани внушаващи уникално чувство за чистота, най-често решени в бял цвят с деликатни флорални мотиви.

Ако вместо да ви помогнем сме ви объркали още повече, заложете на бели плочки за баня като основа и декоративни плочки с шарка по ваш избор и няма да сгрешите 🙂

Всички плочки за баня от снимките можете да намерите на http://www.gaudi-ds.com. Фирмата разполага с онлайн магазин, от където можете лесно да си поръчате избрания модел.

Успех!