Красиви идеи за баня с вградено осветление

Красиви идеи за баня с вградено осветление

Осветлението е важна част от всяко помещение. То може да създаде усещането за уют и да допринесе за подчертаването на акценти в интериорния дизайн.

Всеки от нас поне два пъти на ден прекарва време в банята си. Затова там наличието на удобство и топлина е задължително. Има разнообразни начини за постигане, но един от най-предпочитаните е чрез идеи за баня с вградено осветление.

Неизменна част от обзавеждането за баня са огледалата. Сигурно си мислите, че това е скучна част от интериора и няма как да изглежда по-нетрадиционно, но когато влезете в магазина ще се уверите колко гъвкави идеи биват предлагани на пазара. Можете да заложите на неправилна или овална форма, да закупите огледало за баня с подсветка, гравирано, матирано, в рамка или изчистено. Най-доброто решение е това, което подхожда перфектно на вашето помещение.

Осветените огледала са разкошен декоративен елемент в съвременния дизайн. Те добавят допълнителен блясък, яркост и солидна доза елегантност в обстановката.

Огледалото с подсветка е идеално решение за малка баня. То може да освети цялата стая, като придава отенъци в пространството. Колкото по-голямо е огледалото, толкова по-осветена ще бъде площта на помещението. Разположението му е добре да бъде непосредствено над мивката, където най-често всеки от нас има нужда да му е светло и комфортно.

Освен като функционален аксесоар, огледалото може да бъде и просто акцент в дизайна. Малък, кръгъл модел би подхождал на една голяма просторна баня, изобилстваща от естествена светлина. Подсветката около него само ще акцентира върху дизайна му и ще отразява елементите наоколо.

Има много и разнообразни идеи за баня с вградено осветление. Големият брой производители осигуряват многофункционални проекти и възможности за избор. LED светлини или ленти, прикрепени към гърба на огледалото се срещат в различни варианти. Моделите отговарят на няколко основни изисквания за устойчивост, влага и подвижност.

Окачените тавани и гъвкавите форми на стените в мокрото помещение позволяват монтажа на скрито осветление, поставяне на пана и аплици със съвременна визия. Комбинацията от няколко вградени светлинни решения озарява банята по неповторим начин. Постига се задушевна интимност, особено подходяща за подобен тип пространства.

Осветявайки пода или част от шкафа под умивалника можете подчертаете определена част от дизайна на банята си. Дори минималистичното обзавеждане може да бъде ефектно подчертано с нестандартни решения за вградено осветление. Всичко това съобразете с цветовата гама и квадратурата, с която разполагате. Съчетанието площ, тон и светлина е неразривно свързано при създаването на комфортен интериорен дизайн.

Комбинирайте функционалността с модернизма в технологиите и ще имате банята на мечтите си.

Онлайн магазин на GRANDecor