Разнообразни и интересни типове завеси за баня

Красиви и интересни типове завеси за баня

Всяка баня има своето очарование, благодарение на обзавеждането и аксесоарите, с които е декорирана. Едни от важните детайли в мокро помещение с вана са познатите ни завеси за баня. В зависимост от стилистиката в интериора винаги можем да изберем подходящия вариант за завеса. Ще ви покажем няколко разнообразни и интересни идеи за вдъхновение.

В наши дни можете, както да си закупите готови завеси за баня от магазина, така и да си ушиете или поръчате дизайнерски модели според личните си предпочитания.

В зависимост от стила в банята, завесите могат да висят на халки или да са окачени с релса на тавана. За ретро излъчване на помещението ви съветваме да монтирате плътен дървен корниз с по-масивни халки, а за по-модерните бани, нежни завеси, висящи на тънка конструкция на тавана.

Основната задача при избора на подходящия вариант за нашата баня, разбира се е типа плат и десен. Може да ви се стори особено нетипично, но сме ви подбрали няколко примера за нежни метални завеси за баня. Тук очевидно се търси ефекта от материала, а не плътността на пердето, но в това няма нищо странно. Важен е крайният резултат и общата визия на интериора. Фината плетка ще има по-малка прозрачност, докато едрите елементи ще създават усещане за неподправена женственост в дизайна.

Има вариант и да си монтирате пердета с твърда структура. Посредством механично ключе те се набират в ситно плисе или се опъват, за да служат като параван. Това е отлично решение, за да спрете водните струи да излизат извън ваната, а и ако целите да сте категорично скрити докато се къпете.

Показахме ви пискюлите като последна тенденция при обзавеждането на тийнейджърската стая, но те могат да бъдат закачлив аксесоар и за завесата в банята. Ще откриете цветни и весели модели в галерията ни.

Принтовете на животни или цветя в десена на завесите могат да придадат нестандартен вид на мокрото помещение. Те са подходящи за банята до детската стая, например.

Не пропускайте да видите и модели в райе, каре и други подобни фигурални мотиви. Традиционното синьо-бяло райе ще подхожда в банята на крайбрежната ви къща на плажа, а геометричните фигури могат да са акцент в помещение с изчистени едноцветни стени и фигурален под.

Дизайнерски вид имат и завесите с акцент само в горната или долната си част. Плътен ширит върху едноцветна материя изглежда елегантно и красиво. Като добавим и едри халки към визията ще получим отлично решение за една класическа винтидж баня.

Имитацията на мраморна завеса е интересен акцент, особено, ако я поставите в семпла баня с леки пастелни нюанси.

Не по-малко ефектни намираме и завесите за баня в тъмно сиво или черно. Както ще видите и в галерията, макар и тъмен, цветът изглежда стилно, съчетан с под и стени в подобни силни нюанси.

Изберете своят модел и преобразете банята си, акцентирайки чрез завеси!

източник

Онлайн магазин на GRANDecor