Ефектен акцент или килимче за баня

Ефектен акцент или килимче за баня

Банята е едно от най-интимните помещения във всеки дом. Това е най-често мястото, където се отпускме след уморителен ден и по тази причина всеки от нас иска този кът от жилището да изглежда специално. При обзавеждане на банята е добре да заложим на акцентите в интериора. Днес ще се постараем да ви уверим, че едно килимче за баня може да се окаже въздействащ и подчертаващ елемент в дизайна на банята.

Дори и да нямате за цел да реконструирате основно старата си баня, този акцент е подходящ просто да разнообразите обстановката, а защо не и да го ползвате като основен приом в декорацията на новата си баня. Трябва просто да определите формата и нюанса му. Разбира се, всичко това зависи от общата визия на помещението – квадратура, стил и цветови решения.

Единият вариант е да подберете ярък и наситен тон за килимчето. Може даже да поставите няколко еднотипни, така че да образуват геометрична фигура или стандартна права линия. Ако ви допада повече, разположете ги в ъглите на помещението. Всичко зависи от личния ви избор. Цветно килимче за баня е отличен избор за помещение, което е тонирано предимно в бяло или светли нюанси. Тогава ефектът на подчертаване ще се засили значително. Червено, лилаво, сиво, синьо или бананово – съобразете се само с предпочитанията си. Ако обичате по-шарени мотиви, бихте могли да поставите и килимче за баня в райе. Пъстрото килимче, съставено от няколко цвята, ще ви донесе допълнителна доза настроение.

Използвайки цветен акцент на бял фон, вие несъмнено ще изместите фокуса върху него. Ще имате изчистена визия с леки подчертаващи акценти. Също така бихте могли да синхронизите цвета на килимчето с този на хавлиите, рамката на огледалото или на декоративната ваза в помещението.

Другата опция е да уеднаквите тона на акцентите с този на стените и обзавеждането. Ако все пак ви изглежда скучно, изберете цветен плот за мивката и това ще е достатъчно да разчупите визията на банята си.

Разгледайте галерията ни, която ще ви бъде полезна да откриете елегантния модел на килимче, подходящо за вашето баня!

източник

Онлайн магазин на GRANDecor