Ефектен акцент или килимче за баня

Ефектен акцент или килимче за баня

Банята е едно от най-интимните помещения във всеки дом. Това е най-често мястото, където се отпускме след уморителен ден и по тази причина всеки от нас иска този кът от жилището да изглежда специално. При обзавеждане на банята е добре да заложим на акцентите в интериора. Днес ще се постараем да ви уверим, че едно килимче за баня може да се окаже въздействащ и подчертаващ елемент в дизайна на банята.

Дори и да нямате за цел да реконструирате основно старата си баня, този акцент е подходящ просто да разнообразите обстановката, а защо не и да го ползвате като основен приом в декорацията на новата си баня. Трябва просто да определите формата и нюанса му. Разбира се, всичко това зависи от общата визия на помещението – квадратура, стил и цветови решения.

Единият вариант е да подберете ярък и наситен тон за килимчето. Може даже да поставите няколко еднотипни, така че да образуват геометрична фигура или стандартна права линия. Ако ви допада повече, разположете ги в ъглите на помещението. Всичко зависи от личния ви избор. Цветно килимче за баня е отличен избор за помещение, което е тонирано предимно в бяло или светли нюанси. Тогава ефектът на подчертаване ще се засили значително. Червено, лилаво, сиво, синьо или бананово – съобразете се само с предпочитанията си. Ако обичате по-шарени мотиви, бихте могли да поставите и килимче за баня в райе. Пъстрото килимче, съставено от няколко цвята, ще ви донесе допълнителна доза настроение.

Използвайки цветен акцент на бял фон, вие несъмнено ще изместите фокуса върху него. Ще имате изчистена визия с леки подчертаващи акценти. Също така бихте могли да синхронизите цвета на килимчето с този на хавлиите, рамката на огледалото или на декоративната ваза в помещението.

Другата опция е да уеднаквите тона на акцентите с този на стените и обзавеждането. Ако все пак ви изглежда скучно, изберете цветен плот за мивката и това ще е достатъчно да разчупите визията на банята си.

Разгледайте галерията ни, която ще ви бъде полезна да откриете елегантния модел на килимче, подходящо за вашето баня!

източник

СПОДЕЛИ МНЕНИЕ

Напиши своя коментар!
Въведи твоето име