Дзен баня или идеалното място за релакс

Дзен баня или идеалното място за релакс

Дзен е течение в интериорния дизайн, което несъмнено се свързва с няколко основни думи – спокойствие, баланс и хармония. Именно това ще видим и в една баня, основен сегмент от стилен, частен дом. Елегантно, впечатляващо и красиво спа убежище.

Основното предимство на уникалната дзен баня е разположението й. Една от основните причини за създаването на уюта в помещението е преобладаващата употребата на естествени материали – дялан камък, дърво, бамбук, гранит и мрамор. Съчетанието със стъклени елементи – стени, огледала и прегради е отлична комбинация за източния тип дизайн.

Смело можем да наречем това помещение дзен баня, т.к отговаря на всички характеристики, типични за неподправения японски стил:

  1. Цветовете – свежи и светли, пастелни тонове. Натуралното излъчване е основен елемент при избора на нюанси.
  2. Естествените материали и материи са другата важна характеристика. Допирът с естествената среда е важен елемент за постигането на нужната хармония.
  3. Светлината е основен източник на енергия. И в тази баня големите прозорци позволяват навлизането на солидно количество слънчеви лъчи.
  4. Семплият дизайн в обзавеждането. Минималистична визия и отворени площи.
  5. Наличието на красива зеленина. Както се вижда и в галерията в помещението, имаме пищна естествена растителност, която придава особен чар и допълва релаксиращата обстановка.
  6. Декорацията в помещението е доста умерена. Тук на почит са откритите пространства, а акцентите се състоят в големи овални форми от типа на кашпи, каменни стени или дървени решетки. За да изглежда просторно по-голямата част от стените в помещението са заменени със стъклени прегради.
  7. Подредбата и чистотата са важен фактор в дзен обзавеждането. Изчистените линии и паралелното разположение на мебелите е важен приоритет.

Гарантирайте си вдъхновение, релакс и пълноценна почивка, потапяйки се в атмосферата на красива дзен баня. Заслужава си!

източник