Очарователни вани от естествен камък

Очарователният вид на вани от естествен камък

Един от най-лесните начини да доближите дома до природата е да внесете естествени материали в интериора като камък, дърво или стъкло.

Ще се спрем на няколко изящни предложения за вани от естествен камък – едно решение, което отваря нови хоризонти и променя изцяло концепцията, както в закрити помещения, така и на открито, сред природата.

Едно от основните правила при избора на подобен тип вана в банята е позиционирането й на правилното място. Сама по себе си тази масивна конструкция е акцент, около който трябва да се надгражда в обстановката. Независимо дали ще изберете много светъл или наситен, тъмен модел, всички вани от естествен камък са достатъчно масивен и стойностен елемент в пространството. Минимализмът наоколо е почти задължителен. Тежестта на общата картина идва от основния мотив.

Съвременният дизайн дава много широк спектър от възможности за оформление, тип материали, декорации и аранжировки. Модните тенденции показват склонност към комбинация на естествени продукти. Затова не се колебайте да комбинирате присъствието на ефектната си вана от камък с умивалник от дърво или стъклени паравани между пространствата.

Тенденцията е вдъхновена от вечната красота на майката природа и всяка косвена връзка с нея ще бъде с положителен принос към общата визия на мокрото ви помещение.

Особено красиви и ефектни са баните на открито. Сред зеленина и чист въздух, потапянето във ваната се превръща в едно истинско удоволствие.

За да бъде наблегнато на ваната от естествен камък, можете да я поставите в средата на помещението, на леко повдигнат импровизиран подиум или просто върху изящен мрамор или ефектен ламинат.

Наподобяваща лодка, овална или кръгла, формата на ваната е въпрос на личен избор и предпочитания. Съобразете я с позицията на стените в помещението, както и височината на тавана и с конструкцията на останалото оборудване.

Осветлението в помещението също е важно, за да постигнете оптимален резултат при избора на подходящото обзавеждане за баня. Нежната приглушена светлина ще създаде усещане за романтика и интимност. Нежността може да се постигне и с вградени LED пана или просто с подсилен достъп на слънчеви лъчи в помещението.

Не се колебайте да поставите вана от естествен камък в дома си. Този избор ще ви осигури неповторими мигове на релакс.

източник