Баланс, красота и стил в зелена баня

Баланс и красота в зелена баня

Заложете на зелена баня, която дълго ще ви донесе свежест и елегантност. Създайте един своеобразен порив към природата. Зеленият е от тези цветове, които успокояват, а нюансите му могат да бъдат много – от светло, бледо зелено до опушено, пепеляво.

В случай, че искате банята да изглежда нежна, заложете на резедаво или бледо зелено. Боядисайте стените в този цвят и непременно го съчетайте с бяло. Ако търсите по-агресивно излъчване, използвайте по-тъмните нюанси или просто комбинирайте избраното зелено с черно, венге или череша. Така ще подсилите тоновете. Хубавото на зеленето е, че стои добре в комбинации с много други цветове, а и подхожда на всякакъв стил интериор.

Модерно обзаведена баня, със зелени гланцирани плоскости, изглежда особено стилно. За тези, които пък са обзавели дома си в ретро стил, банята в зелено също е много подходяща. В този случай можете да подсилите с бронз или златни нюанси, като тонирате рамките на огледалата или обкова на шкафчетата. Понякога само щората или килимчето на пода в зелено носят настроение в банята.

Специалистите съветват да не претрупвате обстановката. С този цвят няма да ви се получи. Той е деликатен и затова е предпочитан вариант за интимната част от дома. Следващите идеи за бани в зелено ще ви вдъхновят!

източник