Направи си сам декорация за Свети Валентин

Ако имате нужда от идея за Свети Валентин, значи сте попаднали на правилното място. Ще ви предложим интересно и лесно за реализиране предложение, с което бихте могли да впечатлите любимия човек.

Ето и необходимите материали за целта:

 1. Тънък лист корк
 2. Цветен картон – няколко листа в различни нюанси /изберете свежи цветове, за да изглежда по-ефектно/
 3. Компютър
 4. Бяла принтерна хартия /1 лист ще е достатъчен/
 5. Конфети /малки хартиени кръгчета или елементи от брукат/
 6. Габърчета /нека да бъдат с къси иглички/
 7. Ножица
 8. Химикал
 9. Лепило
 10. Цветен картон

А сега да преминем към действие:

 1. Седнете пред компютъра си и намерете готови или пък си напишете няколко красиви изречения или изрази, свързани с празника на любовта от типа: „Сърцето ми ти принадлежи“, „Вечно твой/твоя“, „Обичам те“, „Отдаден/а на любовта си към теб завинаги“ и т.н. След като ги поставите на определено разстояние на листа си, разпечатайте и на хартия.
 2. Създайте няколко шаблона с формата на сърце върху цветните листи. Направете го по традиционен начин – сгънете листа на две и очертайте едната част на сърцето. Изрязвате с ножицата и когато разгънете листа имате готовото сърце. Опитайте се да изработите различни размери на шаблоните, за да не се застъпват, когато ги подредите един върху друг.
 3. Нарисувайте сърце и върху корковата повърхност, с помощта на вече готовите шаблони. Поставете подходящ размер за модел, очертайте внимателно с химикал и по същия начин изрежете.
 4. Групирайте готовите сърца по тройки и ги подредете едно върху друг в три отделни купчинки. Най-големият шаблон се поставя отдолу, а най-малкият отгоре.
 5. Нарежете съобщенията, които принтирахте по-рано на отделни листчета.
 6. Използвайте габърчетата, за да позиционирате посланията върху хартиените и коркови сърца наведнъж.
 7. На гърба на сърцата поставете лепило и залепете готовите сърца в произволна позиция върху ярка цветна хартия.
 8. Сложете финалните щрихи. Те са въпрос на личен избор. Можете да поръсите с брукатени елементи или да поставите кръгчета от конфети, както е показано на снимките.

Ето, че вече осъществихте една идея за валентинка с лично послание. Няма нищо по-ценно от това да споделиш подобен ден с любимия човек и да му измислиш нещо мило, изработено от теб самия. Понякога, усещането да дадеш е по-силно преживяване от чувството да получиш. Ако и при вас е така, направете си сами декорация за Свети Валентин и подарете на половинката си специален спомен с любовно послание за празника!

И не забравяйте, че не е нужно да има някакъв празник, за да зарадвате любимия си човек!

източник

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Поръчай уникален подарък

  Персонализиран подарък
 • Вижте още

  Хотели и курорти

  Модерен интериор

  Луксозен интериор

Scroll to top