Мечтаната уютна ваканционна къща

Мечтаната уютна ваканционна къща

Има места по света, които съчетават всичко необходимо, за да се усещаме добре. Предстои да ви отведем в Майорка, в дома на архитекта Амадор Калафат-Бускетс.

Преди 32 години любовта го отвежда в Хамбург, Германия, където среща своята съпруга. Това, обаче, не е в състояние да го накара да забрави за необятната природа, красотата и морския дъх на Майорка. Той създава с любов една уютна ваканционна къща, в която отмаря със семейството си всяко лято. Нека се насладим на този разкошен дом заедно.

Архитектурните традиции на острова са традиционно заложени в проекта на тази приказна къща. Каменната облицовка, глинените плочки, дървените щори и капандури са първите белези на испанската визия. Впечатление прави и прекрасната градина с големи живи растения. Дървета, храсти и много цвят присъстват в двора на къщата. Дървеният навес с цикламените цветя, ратановите столове и масата за хранене на терасата предразполагат към домашен уют и спокойствие още навън. Ароматът на билки и подправки в саксиите, на лавандула и пресни лимони се рее из въздуха наоколо. Сгъваемите рибарски столчета и меките памучни възглавници са допълващи акценти в и без това естествената обстановка.

Големи дървени порти с метални орнаменти ни пропускат в тази уютна ваканционна къща. Пространствата са отворени, а помещенията преходни. Предимство е и проникването на слънчева светлина навсякъде в помещенията. Тази визия подсилва усещането за комфорт. Гредоредите по тавана и масивните мебели придават автентичен вид на дома. Бели и кремави нюанси са предпочетените цветове за интериора, а дърво и нежни материи присъстват навсякъде в обзавеждането. Завесите са в бяло – плътни, памучни и меки. Свещници и стъклени вази красят пространството на хола. Ратановата кошница на пода и табуретките от стари чували са другите елементи, олицетворяващи дома и духа на Майорка. Полилеите са изумително красиви, в унисон с атмосферата наоколо.

Кухнята е тонирана в светли тонове, а старинна дървена маса и ниски двукраки столчета грабват вниманието ни от пръв поглед. Каменната мивка е истински шедьовър, а позицията на печката, вградена в коминското тяло е отлично решение на архитекта. Керамичните и дървени посуда са в синхрон с иноксовите уреди в стаята. Изчистената визия на кухнята я прави практична и елегантно изглеждаща.

Спалнята е моделирана в духа на Средиземноморието. Тук откриваме леки памучни постели по леглото и пода, дървена масичка и красиво огледало.

Ако трябва да обобщим – това са къща и градина за пример!

източник

СПОДЕЛИ МНЕНИЕ

Напиши своя коментар!
Въведи твоето име