Ефектен стъклен покрив за всяко помещение

Слънчевите лъчи са приятно допълнение към ежедневието ни по всяко време на годината. Има места по света, обаче, където те са значително по-малко. Скандинавските страни, например са доста ощетени в това отношение. В тази връзка трябва да се помисли как максимално да се възползваме от естетствената светлина навън. Има много и различни начини вероятно, но днес ще се спрем на един, за който дизайнерите са се сетили и са разработили успешно през годините: стъклен покрив у дома.

Макар и нетрадиционно, това решение се оказва доста практично, удобно и не на последно място романтично. Даже и да не се намирате в тъмното полукълбо на земята, подобен покрив ще ви позволи да се наслаждавате на слънчевата светлина и през есента и зимата.

Перфектният стъклен покрив е различно понятие за всеки човек. Според стила и подредбата в жилището ви, бихте могли да го изберете хоризонтален, скосен, изчистен или нарязан.

Друга подробност е в коя част от дома ще го разположите. Някои хора предпочитат да се любуват на светлина в холовата част, а други да им е светло в кухнята докато готвят или по време на хранене в трапезарията. Трети биха заложили на стъклен таван в спалнята си. Като се замислим, няма проблем да се възползваме от екстрата в няколко помещения.

Позицията на стъклената част би могла да се съобрази и с гледката около дома. Ако имате внушителни пейзажи наоколо, изберете скосения вид, за да се докоснете по-лесно до природната гледка. Ако сте на високо и открито място, ще можете да се любувате и на звездното небе нощем.

В галерията ни сме подбрали разнообразни варианти на открити стъклени конструкции за покрив. Изцяло или частично остъклените със сигурност ще имат предимството да пропускат значително по-голямо количество светлина.

Този тип покрития се изработват от различен материал. Предпочитани са дървените и PVC конструкции. Често се употребяват и бамбукови и брезови материали.

Красиво и ефектно е когато под стъклен покрив продължим конструкцията с големи вратопрозорци. Така си гарантираме и още по-голямо количество слънчеви лъчи.

Не забравяйте да подберете подходящото обзавеждане в помещенията със стъклен покрив. Мебелите ще бъдат значително повече време изложени на светлина и това изисква да са изработени и тапицирани от подходящи материи.

На добър час в проектирането!

източник

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Поръчай уникален подарък

    Персонализиран подарък
  • Вижте още

    Хотели и курорти

    Модерен интериор

    Луксозен интериор

Scroll to top